Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Φελάφελ σε πίτα με μαγιονέζα και γιαούρτι
  • Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα

Ιταλική Fritta

Ιταλική Fritta

Μια εύκολη συνταγή, από Ιταλία!

italiki-frittaΥλικά που θα χρειαστούμε για Ιταλική Fritta:

  • 2 μερίδες βραστά μακαρόνια που έχουν περισσέψει
  • 120 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 6 αβγά
  • 100 γραμμάρια βραστό καλαμπόκι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 φέτες γαλοπούλα (καπνιστή ή βραστή) ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 50 γραμμάρια  αρακά
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γραμμάρια  κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 50 γραμμάρια  γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • ½ κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, σε χαμηλή θερμοκρασία και αμέσως την βάζουμε σε ένα ρηχό ταψάκι.

Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το κρεμμύδι, τη γαλοπούλα, το καρότο, το καλαμπόκι, τον αρακά, τον μαϊντανό, και τα μακαρόνια

Χτυπάμε καλά τα αβγά με τον βασιλικό, το τυρί, το γάλα και το αλατοπίπερο.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Η Ιταλική Fritta είναι έτοιμη!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 162 times, 1 visits today)
  • Τούρκικος χαλβάς χωρίς σιρόπι
  • Κέικ σοκολάτας με λευκό γλάσο
  • Νηστίσιμα καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι
  • Βαρένικα [ζυμαρικά γεμιστά αλά ποντιακά]
Υλικά