Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Μπακλαβαδάκια αμυγδάλου
  • Μπράουνις με καραμέλα

Ντιπ πατάτας από Ισπανία

Ντιπ πατάτας – Παραδοσιακή συνταγή από την Ισπανία

dip patatasΥλικά που θα χρειαστούμε για Ντιπ πατάτας από Ισπανία:

  • 500 γραμμάρια πατάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 540 γραμμάρια φύτρες σόγιας στραγγισμένες και πλυμένες από κονσέρβα (βρασμένες αν είναι φρέσκες)
  • 1/4 φλιτζανιού (50 ml) ελαιόλαδο
  • Φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ. γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βράζουμε τις πατάτες και το σκόρδο.

Όταν πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Στραγγίζουμε τις πατάτες και κρατάμε από το υγρό που βράσανε 1/4 του φλιτζανιού.

Λιώνουμε το σκόρδο και τις πατάτες.

Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φύτρες σόγιας, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το πιπέρι, μέχρι να έχουμε έναν πολτό.

Προσθέτουμε τις πατάτες το μαϊντανό και το υγρό που κρατήσαμε.

Αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να ενωθεί το μείγμα.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου με κουλουράκια ή κριτσίνια.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 117 times, 1 visits today)
  • Ατζέμ πιλάφι πολίτικο
  • Σπιτικό ψωμί έτοιμο σε 10 λεπτά
  • Συνταγή για σπιτική Lila Pause
  • Μακαρόνια με light σάλτσα τυριού
Υλικά