Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Γερμανική τάρτα με κρέμα γιαουρτιού [Käsekuchen]
  • Κρητικές Μυζηθρόπιτες

Γλυκό κουταλιού Φράουλα

Γλυκό κουταλιού Φράουλα

Το φτιάχνουμε όταν οι φράουλες είναι στην εποχή τους και όλο το χρόνο έχουμε μια πολύ γρήγορη λύση όταν νιώσουμε «υπογλυκαιμία».

gliko-tou-koutaliou-fraoulaΥλικά που θα χρειαστούμε για Γλυκό του κουταλιού φράουλα:

  • 1 ½ κιλό φρέσκιες φράουλες
  • 1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη
  • το χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής:

Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους.

Τις τοποθετούμε σε στρώσεις σε μια κατσαρόλα ολόκληρες. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε όλο το βράδυ για να λιώσει η ζάχαρη.

Την επόμενη βράζουμε τις φράουλες για περίπου 3 λεπτά. Βγάζουμε απ’τη φωτιά και σκεπάζουμε με ένα πανί, τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 12 ώρες.

Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις φράουλες από το σιρόπι και τις αφήνουμε σε ένα μπολ.

Βράζουμε το σιρόπι για μερικά λεπτά μέχρι να “δέσει” ρίχνουμε πάλι τις φράουλες στη κατσαρόλα με το χυμό λεμόνι. Βράζουμε το γλυκό για ακόμη 3 -4 λεπτά  ώσπου να “δέσει”. Για να το καταλάβουμε ρίχνουμε μια σταγόνα από το σιρόπι σε ένα πιάτο, αν παραμείνει στρόγγυλη έχει “δέσει” αν όχι, χρειάζεται κι άλλο βράσιμο.

Ενώ είναι ακόμη ζεστό το γλυκό κουταλιού Φράουλα το μεταφέρουμε σε ζεστά βάζα που έχουμε ζεματίσει πολύ καλά και κλείνουμε αμέσως.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 163 times, 1 visits today)
  • Σπιτική πραλίνα φουντουκιού
  • Yuzu julep (Ιαπωνικό κοκτέιλ)
  • Εύκολο και γρήγορο cheesecake
  • Παστίτσιο λαχανικών
Υλικά