Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Στριφτή κιμαδόπιτα
  • Σπιτικό παγωτό καϊμάκι

Σπιτικός γύρος χοιρινός

Ο χοιρινός γύρος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της διατροφής του μέσου Έλληνα!

Κάντε εύκολα και υγιεινά γύρο  χοιρινό στο σπίτι.

giros-xirinos-spitikosΥλικά που θα χρειαστούμε για Σπιτικός γύρος χοιρινός:

  • 500 γραμμάρια χοιρινές πανσέτες, χωρίς κόκαλο
  • 1 κρεμμύδι αλεσμένο στο μούλτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο αλεσμένη στο μούλτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 100 ml λευκό ξίδι ή λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Περνάμε το κρεμμύδι και το σκόρδο απ’το μούλτι.

Χτυπάμε τις πανσέτες καλά, ώστε να γίνουν λεπτές.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις πανσέτες σε λεπτές λωρίδες, περίπου 1 εκατοστό.

Βάζουμε τις λωρίδες σε ένα μπολ με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κρασί, το ξύδι, τη ρίγανη,  το θυμάρι και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. [Ιδανικό θα ήταν να το μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ και να το βάλουμε στο ψυγείο.]

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε στη μεσαία σκάλα, στο γκριλ, για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κρέας [να μη στεγνώσει]

Μπορούμε επίσης να τηγανίσουμε το κρέας σε αντικολλητικό τηγάνι.

Ο γύρος χοιρινός είναι έτοιμος!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 274 times, 1 visits today)
  • Ζύμη μπριζέ για αλμυρές τάρτες
  • Κρητική τσουκνιδόπιτα
  • Ντόνατς γεμιστά
  • Ιταλική Fritta
Υλικά