Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
info@sintagesmagirikis.gr
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Μαρμελάδα Βερίκοκο
  • Χυλοπίτες με γαλοπούλα σε σάλτσα γιαουρτιού

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

giouvarlakia-avgolemonoΥλικά που θα χρειαστούμε για Γιουβαρλάκια αυγολέμονο:

  • 5 κούπες νερό ή ζωμό κρέατος
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

Για το αβγολέμονο:

  • 1/4 της κούπας χυμό λεμόνι
  • 2 αυγά

Για τα γιουβαρλάκια:

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 της κούπας ρύζι
  • 2 κουταλιές άνηθο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό
  • 2 κουταλιές λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια.

Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα αλευρώνουμε.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το λάδι.

Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα γιουβαρλάκια μας.

Χτυπάμε το λεμόνι με το αβγό. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στο αβγολέμονο αρκετό ζουμί απ’το φαγητό μας.

Αδειάζουμε το μείγμα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε απ’τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια αβγολέμονο με πιπεράκι!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 104 times, 1 visits today)
  • Πασχαλινή παραδοσιακή μαγειρίτσα
  • Milkshake σοκολάτα – φράουλα
  • Maffins με αβγά και λαχανικά
  • Μπριάμ ή αλλιώς Τουρλού …στην κατσαρόλα
Υλικά