Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Χταπόδι κρασάτο: Ο καλύτερος μεζές με 3 μόνο υλικά!
  • Υποθυρεοειδισμός: Φιλικές τροφές για τη διατροφή σας

Γιαουρτόπιτα Πολίτικη

Γιαουρτόπιτα Πολίτικη

giaourtopitaΥλικά που θα χρειαστούμε για Γιαουρτόπιτα

  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 6 αβγά
  • 2 κουταλάκια σόδα

Για το σιρόπι

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • χυμός μισού λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, και χωριστά τα κροκάδια με τη ζάχαρη. Τα αναμιγνύουμε και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το γιαούρτι.
Ρίχνουμε τα αβγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη σόδα και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε την γιαουρτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το κρατάμε ζεστό.
Όταν ψηθεί η γιαουρτόπιτα, την κόβουμε όπως το μπακλαβά και την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 367 times, 1 visits today)
  • Ρυζόγαλο με σοκολάτα σε 5 λεπτά
  • Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με ρευστή σοκολάτα
  • Cheesecake με Kinder Bueno και γλάσο σοκολάτας
  • Νηστίσιμα κουλουράκια με σουσάμι
Υλικά