Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
info@sintagesmagirikis.gr
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Πασχαλινή παραδοσιακή μαγειρίτσα
  • Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ ογκρατέν

Γερμανική τάρτα με κρέμα γιαουρτιού [Käsekuchen]

Γερμανική τάρτα με κρέμα γιαουρτιού [Käsekuchen] – Ένα πολύ νόστιμο και ελαφρύ γλυκό από τη γερμανική κουζίνα!

germaniki-tarta-me-krema-giaourtiou-KäsekuchenΥλικά που θα χρειαστούμε για Γερμανική τάρτα με κρέμα γιαουρτιού [Käsekuchen]:

Για την βάση:

  • 100 γραμμάτια βούτυρο φυτικό
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Λίγο αλάτι
  • 1 αβγό
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για την γέμιση:

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αβγού
  • Λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 πακέτο σκόνη πουτίγκα
  • 3 ασπράδια αβού, χτυπημένα μαρέγκα

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τη βανίλια, το αβγό και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ζυμώνουμε απαλά για να μην μας σφίξει. Η ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στη άκρη.

Κάνουμε τη γέμιση, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τους κρόκους και το αλάτι.

Προσθέτουμε τη σκόνη πουτίγκας και τη βανίλια, βάζουμε το χυμό λεμονιού και το γιαούρτι.

Προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη με το χέρι μας, να καλυφθούν τα πλαϊνά.

Αδειάζουμε μέσα τη κρέμα μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρέμα.

Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε την τάρτα γιαουρτιού μας, αν θέλουμε, με άχνη ζάχαρη και κακάο.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 947 times, 1 visits today)
  • Εύκολες καριόκες
  • Ντιπ με γιαούρτι, μαγιονέζα και μουστάρδα
  • Κοτοκεφτέδες
  • Σίδηρος και διατροφή. Πως συνδέονται;
Υλικά