Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Πανεύκολο ρολό κέικ γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού
  • Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Γερμανική τάρτα με κρέμα γιαουρτιού [Käsekuchen]

Γερμανική τάρτα με κρέμα γιαουρτιού [Käsekuchen] – Ένα πολύ νόστιμο και ελαφρύ γλυκό από τη γερμανική κουζίνα!

germaniki-tarta-me-krema-giaourtiou-KäsekuchenΥλικά που θα χρειαστούμε για Γερμανική τάρτα με κρέμα γιαουρτιού [Käsekuchen]:

Για την βάση:

  • 100 γραμμάτια βούτυρο φυτικό
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Λίγο αλάτι
  • 1 αβγό
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για την γέμιση:

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αβγού
  • Λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 πακέτο σκόνη πουτίγκα
  • 3 ασπράδια αβού, χτυπημένα μαρέγκα

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τη βανίλια, το αβγό και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ζυμώνουμε απαλά για να μην μας σφίξει. Η ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στη άκρη.

Κάνουμε τη γέμιση, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τους κρόκους και το αλάτι.

Προσθέτουμε τη σκόνη πουτίγκας και τη βανίλια, βάζουμε το χυμό λεμονιού και το γιαούρτι.

Προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη με το χέρι μας, να καλυφθούν τα πλαϊνά.

Αδειάζουμε μέσα τη κρέμα μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρέμα.

Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε την τάρτα γιαουρτιού μας, αν θέλουμε, με άχνη ζάχαρη και κακάο.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 840 times, 1 visits today)
  • Πέντε λόγοι υγείας για να πιείτε ελληνικό καφέ
  • Στριφτή ταχινόπιτα
  • Mini πίτσες από μελιτζάνα
  • Μπακλαβαδάκια αμυγδάλου
Υλικά