Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Εύκολη ζύμη για πίτσα με μπύρα
  • Κέικ σοκολάτας με άρωμα εσπρέσο

Ψωμάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και πεπερόνι

Ψωμάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και πεπερόνι

psomakia-gemista-me-motsarela-kai-peperoniΥλικά που θα χρειαστούμε για Ψωμάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και πεπερόνι:

Για 4-6 άτομα:

Για τα ψωμάκια

  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 330 ml μπύρα
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκάνισο σε σκόνη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη γέμιση

  • Περίπου 40 κομμάτια πεπερόνι
  • 30 κομματάκια τυρί μοτσαρέλα
  • ελαιόλαδο
  • Πιπερι

Εκτέλεση συνταγής:

Για την ζύμη:

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το γλυκάνισο, την κανέλα, 1 πρέζα αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς.

Προσθέτουμε σιγά σιγά στην λεκάνη τη μπύρα και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να ξεκολλήσουν απ’τη λεκάνη.

Αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου σκεπασμένη με μια πετσέτα για μισή περίπου ώρα.

Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα.

Για την συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης [ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα ψωμάκια μας] και το ανοίγουμε σαν πιτάκι. Στο κέντρο του τοποθετούμε 1 φέτα πεπερόνι, ένα κομματάκι μοτσαρέλα, και αλατοπίπερο.

Κλείνουμε το ψωμάκι και το πλάθουμε σαν κεφτεδάκι. Το βάζουμε στη λαδόκολλα.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και κάνουμε τα υπόλοιπα γεμιστά ψωμάκια μας.

Με ένα πινελάκι τα αλείφουμε με λάδι, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.

Τα γεμιστά ψωμάκια με μοτσαρέλα και πεπερόνι είναι έτοιμα!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 217 times, 1 visits today)
  • Στριφτή κιμαδόπιτα
  • Πιπεράτο μεξικάνικο αρνί
  • Χταποδοκεφτέδες
  • Τσουρέκι με λευκή σοκολάτα [Σαν του Τερκενλή]
Υλικά