Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Σαλάτα με προσούτο, αυγό και μαρούλι iceberg
  • Πατατόστ (τόστ πατάτας)

Γεμιστά Πολίτικα

Γεμιστά Πολίτικα

gemista-politikaΥλικά που θα χρειαστούμε για γεμιστά πολίτικα

  • 10 μεγάλες ντομάτες
  • 3 πιπεριές
  • 1 ποτήρι ρύζι γλασέ
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο + 1/4 για το τέλος
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ξερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • Φρυγανιά για πασπάλισμα
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις ντομάτες και αδειάζουμε το εσωτερικό τους με προσοχή, το βάζουμε στο μπλέντερ στραγγισμένο από τα υγρά με τα κρεμμύδια και το σκόρδο . Τα πολτοποιούμε.

Πλένουμε τις πιπεριές και καθαρίζουμε τα σπόρια. Σε βαθύ μπολ βάζουμε τον πολτό από το μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά μας εκτός από την φρυγανιά. Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα μας.

Τις στρώνουμε στο ταψί, βάζουμε και τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, αλατίζουμε, προσθέτουμε το 1/4 ελαιόλαδο από πάνω και τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω – κάτω για 60 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) και μετά άλλα 30 λεπτά στον αέρα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν τα γεμιστά και τα απολαμβάνουμε.

Συνοδεύονται ωραία με τυρί φέτα.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 233 times, 1 visits today)
  • Αφράτα κρουασάν φούρνου
  • Μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι
  • Πίτσα Stromboli
  • Maffins με αβγά και λαχανικά
Υλικά