Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Ψητός σολομός
  • Υποθυρεοειδισμός: Φιλικές τροφές για τη διατροφή σας

Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμάρια γεμιστά

Μια σαρακονιαστή και όχι μόνο συνταγή με πολλή νοστιμιά!  Συνοδεύει τέλεια μεζέδες και λευκά ποτά όπως ούζο, τσίπουρο και άλλα!

Kalamaria-gemista-saltsaΥλικά που θα χρειαστούμε για Καλαμάρια γεμιστά[6 άτομα]

  • 6 μεγάλα καλαμάρια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2/3 φλιτζανιού ρύζι (γλασέ ή καρολίνα)
  • 1/2 φλιτζανάκι μικρό ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 φλιτζλανι λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια. Σοτάρουμε το λάδι το πράσο και τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα σε ένα τηγάνι.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τα πλοκάμια, σοτάρουμε για πέντε λεπτά και βάζουμε το ρύζι.

Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασάκι.

Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε.

Όταν ‘τραβήξει’ σχεδόν όλα του τα υγρά το ρύζι βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο.

Γεμίζουμε τα καραμαράκια με το ρύζι και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με ντομάτα, ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό και λίγο ελαιόλαδο.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς με αλουμινόχαρτο και άλλα 15 λεπτά χωρίς. Μέχρι να μείνουν με την σάλτσα.

Τα καλαμάρια γεμιστά αναδύουν με αυτόν τον όλη τους τη νοστιμιά! Τρώγεται και ως κυρίως γεύμα ή και με συνοδευτικούς άλλους μεζέδες και φυσικά συνοδεία τσίπουρου ή ούζου!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 423 times, 1 visits today)
  • Νηστίσιμα καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι
  • Ψωμάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και πεπερόνι
  • Η διατροφική αξία του αβγού
  • Εύκολος κορμός με 3 υλικά
Υλικά