Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Μπάμπω
  • Γλυκό ψυγείου με πτι-μπερ

Γαύρος ξιδάτος Ο Κρητικός!

Κρητική συνταγή για γαύρο

ksp_171Υλικά που θα χρειαστούμε για Γαύρο ξιδάτο:

  • 3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό γαύρο
  • 2 φλ.  ξίδι
  • 1 κ.σ. αλάτι ψιλό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τον γαύρο αφαιρώντας τα εντόσθια και τα κεφάλια. Αλατίζουμε και τον τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το ξύδι, τον σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τον αφήνουμε για 4 ώρες.

Έπειτα τον στραγγίζουμε από το ξύδι και τον ανοίγουμε στα δύο με ένα μαχαίρι. Αφαιρούμε το μεσαίο κόκαλο.

Τα τοποθετούμε ξανά στο ξύδι και τα αφήνουμε για ακόμα 2 ώρες μέχρι να ασπρίσουν.

Τα παίρνουμε απ’το ξύδι και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο . Σκεπάζουμε τον γαύρο με ελαιόλαδο και τα κρατάμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

Διατηρούνται 5 μήνες.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 183 times, 1 visits today)
  • Γαριδοπίλαφο
  • Καλαματιανό παστέλι
  • Μεξικάνικη Tortilla
  • Βασιλόπιτα με σοκολάτα
Υλικά