Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Σαλάτα με χρωματιστές ψητές πιπεριές
  • Cuban Mojito

Γαριδοπίλαφο

Συνταγή για γαρίδες με πιλάφι

garides-polafi-garidopilafoΥλικά που θα χρειαστούμε για Γαριδοπίλαφο 

  • Μισό κιλό φρέσκες γαρίδες
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν ξερό
  • 1/3 κούπας ούζο
  • 2 ντομάτες φρέσκες τριμμένες
  • 1 κούπα ρύζι γλασέ
  • 2 κούπες νερό ή ζωμό
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε μόνο το κέλυφος, τις στραγγίζουμε και χαράζουμε τη ράχη κατά μήκος και αφαιρούμε το εντεράκι.

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο, μόλις το “πιει” προσθέτουμε τη ντομάτα.

Αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά  και αφαιρούμε τις γαρίδες με τη σάλτσα .

Ρίχνουμε στη σάλτσα το ρύζι, το εστραγκόν και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να “πιει” τα υγρά του

2 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το ρύζι, ρίχνουμε μέσα πάλι τις γαρίδες .

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 151 times, 1 visits today)
  • Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ
  • Γλυκό ψυγείου με πτι-μπερ
  • Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ ογκρατέν
  • Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με ρευστή σοκολάτα
Υλικά