Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Μπισκότο-Κρουασάν με μαρμελάδα φράουλα
  • Καραμελωμένα μήλα με λουκάνικα και μπέικον

Γαρδουμπάκια

Πασχαλινή παραδοσιακή συνταγή για γαρδουμπάκια.!

gardoubakiaΥλικά που θα χρειαστούμε για Γαρδουμπάκια: 

(Σερβίρει 6)

  • 1 συκωταριά αρνίσια με τα έντερα
  • 1 κιλό χόρτα ανάμεικτα [μαρούλι, σέσκουλα, καυκαλήθρες]
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • άνηθο
  • μάραθο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Πλένουμε καλά τα έντερα με νερό και τα αφήνουμε σε μια λεκάνη με τις άκρες προς τα έξω.

Κόβουμε τη συκωταριά μας σε κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα χορταρικά μας. [μαρούλι, σέσκουλα, μαϊντανό, κρεμμυδάκια, μάραθο, καυκαλήθρες, άνηθο και σκόρδο] Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Παίρνουμε 1 μαρουλόφυλλο, 1 σέσκουλο, 2 κρεμμυδάκια, 1 κομμάτι συκώτι, 1 πνευμόνι, λίγα μυρωδικά, αλάτι και σκόρδο, τα τυλίγουμε και τα δένουμε με τα έντερα.

Κάνουμε το ίδιο με όλα τα υλικά.

Όταν κάνουμε όλα τα γαρδουμπάκια τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και προσθέτουμε το κρασί.

Ψήνουμε τα γαρδουμπάκια για μιάμιση ώρα στους 180 βαθμούς.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 220 times, 1 visits today)
  • Χωριάτικο ζυμάρι για πίτες
  • Νηστίσιμο Χταποδάκι γιαχνί με πατάτες
  • Σουπιές με σπανάκι
  • Νηστίσιμο παγωτό φράουλα
Υλικά