Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Αρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια
  • Cheesecake με Kinder Bueno και γλάσο σοκολάτας

Γαλατόπιτα με πορτοκάλι και κανέλα

Γαλατόπιτα με πορτοκάλι και κανέλα

Γαλατόπιτα Κλασική ελληνική πίτα με βάση το φρέσκο γάλα

galatopita-me-portokali-kai-kanelaΥλικά που θα χρειαστούμε για γαλατόπιτα με πορτοκάλι και κανέλα:

Για το χωριάτικο φύλλο:

  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
  • ½ κουταλιά της σούπας ξύδι
  • ¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1 – 1½ κούπες χλιαρό νερό
  • Αλεύρι για το άνοιγμα
  • ½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

Για τη γέμιση:

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 ½ φλιτζάνι  ζάχαρη
  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 2 φλιτζάνι  ψιλό σιμιγδάλι
  • 3 βανίλιες
  • Ξύσμα από 1 ½ πορτοκάλι
  • 5 αβγά

Εκτέλεση συνταγής::

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το βούτυρο, το ξύδι, και λίγο νερό.

Ζυμώνουμε και προσθέτουμε νερό σταδιακά. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή που να μη κολλάει στα χέρια.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, σε μέγεθος λεμονιού, αλευρώνουμε την επιφάνεια μας και ανοίγουμε φύλλο αλευρώνοντας συνεχώς για να μην κολλάει.

Για τη γέμιση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και το ξύσμα, χτυπάμε με το σύρμα.

Όταν πήξει ελαφρώς αποσύρουμε από τη φωτιά, μόλις κρυώσει λίγο χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά και τα προσθέτουμε στη κρέμα ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.

Αλείφουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι και απλώνουμε 2 φύλλα, θέλουμε να προεξέχουν από τα τοιχώματα.

Απλώνουμε την κρέμα και γυρίζουμε τα φύλλα που περίσσεψαν στα τοιχώματα.

Περιχύνουμε με μισό φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Η Γαλατόπιτα με πορτοκάλι και κανέλα είναι έτοιμη, τρώγεται ζεστή πασπαλισμένη με κανέλα!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 428 times, 1 visits today)
  • Cuban Mojito
  • Τα χαρακτηριστικά της Ποντιακής διατροφής
  • Ταρτάκια με ντομάτα και ανθότυρο
  • Μακαρονοσαλάτα με τόνο και μαρούλι
Υλικά