Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Φοντάν σοκολάτας με Πασχαλινά κουλουράκια
  • Cheesecake με Kinder Bueno και γλάσο σοκολάτας

Γαλακτομπούρεκο με κορν φλέικς

Γαλακτομπούρεκο με κορν φλέικς

galaktoboureko-corn-flakesΥλικά που θα χρειαστούμε για Γαλακτομπούρεκο με κορν φλέικς

Για τη βάση

  • 150 γραμμάρια  κορν φλέικς (θρυμματισμένα)
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια βούτυρο (λιωμένο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για την Κρέμα

  • 800 ml φρέσκο ​​γάλα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 50 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 30 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, ή μία βανιλίνη
  • 40 γραμμάρια βούτυρο

Για το γαρνίρισμα

  • 90 γραμμάρια Κορν φλέικς (σπασμένα χοντρά, με τα χέρια)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής:

Για τη βάση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τη κανέλα. Προσθέτουμε τα κορν φλέικς και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα.

Απλώνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί και καλύπτουμε όλο το κάτω μέρος του ταψιού, πάχος 5 εκατοστά περίπου.

Για την κρέμα

Αφήνουμε το ταψί και πιάνουμε μια κατσαρόλα, στη οποία ρίχνουμε τα 700ml απ΄το γάλα και το βράζουμε με 50 γραμμάρια ζάχαρη. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αβγά,τα 100ml γάλα το σιμιγδάλι, το κορν φλάουερ και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά.

Όταν το γάλα αρχίζει να ζεσταίνεται, παίρνουμε μερικές κουταλιές από αυτό και τις ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ώστε να πάρει την ίδια θερμοκρασία με το γάλα, και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε απτή φωτιά τη  κατσαρόλα και ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα απτό μπολ. Αακατεύουμε συνεχώς.

Βάζουμε πίσω στη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει.

Μόλις πήξει, την ρίχνουμε μέσα στο ταψί, πάνω από τα κορν φλέικς που βάλαμε πριν.

 

 

για το γαρνίρισμα

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τη κανέλα και τα χοντρά κορν φλέικς και τα ρίχνουμε πάνω από την κρέμα έτσι ώστε να την καλύψουν πλήρως.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί σκούρο χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα μπορούμε να σερβίρουμε.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 441 times, 1 visits today)
  • Πατατοσαλάτα της Βαυαρίας
  • Milkshake σοκολάτα – φράουλα
  • Κέικ με Ferrero Rocher
  • Γλυκό ψυγείου με πτι-μπερ
Υλικά