Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Τσουρέκι πολίτικο
  • Μπριάμ ή αλλιώς Τουρλού …στην κατσαρόλα

Φρικασέ με σπάλα αρνιού

Φρικασέ με σπάλα αρνιού

Πεντανόστιμο φρικασέ με αρνίσιο κρέας

frikase-me-spala-arniouΥλικά που θα χρειαστούμε για Φρικασέ με σπάλα αρνιού:

  • 1,200 γραμμάρια σπάλα αρνιού
  • 4 μεγάλα μαρούλια
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ελαιόλαδο
  • 2 πράσα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • άνηθο η μάραθο ψιλοκομμένο
  • Τον χυμό από 2,5 λεμόνια για το αβγολέμονο
  • 2 αβγά για το αβγολέμονο

Εκτέλεση συνταγής:

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το τσιγαρίζουμε στη κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα ψιλοκομμένα.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί το κρέας.

Αφήνουμε να βράσει το κρέας καλά, περίπου 45 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε το μαρούλια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια [με τα χέρια] και τον μάραθο ή άνηθο.

Σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε για ακόμη 15 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο το φρικασέ, το αφήνουμε να κρυώσει και να κάτσει για 10 λεπτά και έπειτα αβγοκόβουμε.

Το Φρικασέ με σπάλα αρνιού είναι έτοιμο!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 168 times, 1 visits today)
  • Χυλοπίτες με γαλοπούλα σε σάλτσα γιαουρτιού
  • Νηστίσιμες καριόκες
  • Κρεατότουρτα με στάκα
  • Πολίτικο γιαουρτλού κεμπάπ
Υλικά