Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κυπριακά μπουρεκάκια με αναρή
  • Η διατροφή επηρεάζει τη διάθεσή μας

Φρατζόλα με λουκάνικο και μπεσαμέλ

Συνταγή για λαχταριστή φρατζόλα γεμιστή με λουκάνικο φρανκφούρτης και βελούδινη μπεσαμέλ.

Υλικά που θα χρειαστούμε για Φρατζόλα με λουκάνικο και μπεσαμέλ

  • 4 Ψωμάκια για σάντουιτς χωριάτικα
  • 4 μεγάλα Λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • Τυρί γκούντα 100 γραμμάρια

Για την μπεσαμέλ

  • Βούτυρο 125 γραμμάρια
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 3 κουταλιές σούπας
  • Γάλα 500 ml
  • Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
  • Αλάτι -πιπέρι
  • 1 Αυγό
  • Κασέρι 150 γραμμάρια πικάντικο

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο , ρίχνουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ροδίσει λίγο το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι-πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το αυγό και το τριμμένο κασέρι κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας. Σκάβουμε τα ψωμάκια μας από πάνω κι αδειάζουμε την ψίχα τους ώστε να δημιουργήσουμε αρκετό εσωτερικό χώρο. Βάζουμε από μια γεμάτη κουταλιά σούπας μπεσαμέλ στο εσωτερικό τους κι από πάνω τοποθετούμε από ένα λουκάνικο. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ το κάθε ψωμάκι. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο γκούντα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15-25 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 160 times, 1 visits today)
  • Λουκουμάδες με σιρόπι και κανέλα
  • Ψαρονέφρι φλαμπέ με ουίσκι
  • Ρώσικη σαλάτα
  • Μανιτάρια γεμιστά με κατσικίσιο τυρί
Υλικά