Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Πάστα ελιάς πικάντικη
  • Ζύμη για πεϊνιρλί

Flammkuchen [Γερμανική πίτσα]

Συνταγή για Flammkuchen [Γερμανική πίτσα] 

Οι Γερμανοί το συνοδεύουν με παγωμένη μπύρα!

flammkuchen-germaniki-pitsa-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Flammkuchen [Γερμανική πίτσα] 

Για τη ζύμη

  • 200 μαλακό αλεύρι
  • 150 γραμμάρια αλεύρι σίκαλης
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 250 γραμμάρια νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για την γέμιση

  • 500 γραμμάρια κρεμμύδια
  • 200 γραμμάρια μπέικον
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • λιγο θυμάρι
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι

 

Εκτέλεση συνταγής:

Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά, το αλεύρι. το αλάτι, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και αφήνουμε τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος να φουσκώσει,

Χωρίζουμε σε 2 μέρη και ανοίγουμε λεπτά φύλλα.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν λίγο με το ελαιόλαδο και το μπέικον.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τη κρέμα γάλακτος, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και προσθέτουμε το μείγμα από το τηγάνι.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη και τα απλώνουμε στα φύλλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 8-10 λεπτά.

Μόλις γίνει πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 408 times, 1 visits today)
  • Σοκολατόπιτα με πραλίνα φουντουκιού
  • Νηστίσιμη μηλόπιτα
  • Σπιτική μερέντα
  • Κέικ κάστανο με επικάλυψη γκανάζ
Υλικά