Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Ζύμη μπριζέ για αλμυρές τάρτες
  • Ρολά κανέλας από Σουηδία

Φελάφελ σε πίτα με μαγιονέζα και γιαούρτι

Υγιεινά και γευστικά φελάφελ με μαγιονέζα και γιαούρτι…

Τα μυρωδικά και τα λαχανικά συμπληρώνουν το έθνικ πιάτο της Μέσης Ανατολής…


felafelΥλικά που θα χρειαστούμε για Φελάφελ σε πίτα με μαγιονέζα και γιαούρτι:

  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. αγγούρι τουρσί
  • 4 κυπριακές πίτες
  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί με τα ρεβίθια [ωμά]

Προσθέτουμε λίγο μουσκεμένο ψωμί [καλά στυμμένο] και λίγη τριμμένη φρυγανιά για να δέσει το μείγμα μας.

Πλάθουμε το μείγμα μας σε κεφτέδες και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνουμε σε χαρτί να στραγγίσουν.

Ανακατεύουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις κυπριακές πίτες [σαν φωλιά] βάζουμε στην κάθε μία λαχανικά, μαγιονέζα, γιαούρτι και από 3 φελαφέλ και σερβίρουμε.

*Τα αιγυπτιακά φελάφελ καμιά φορά γίνονται και με κουκιά τα οποία μουσκεύονται από βραδύς και ξεφλουδίζονται την επομένη για να πολτοποιηθούν. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν χρησιμοποιούν μαγιονέζες αλλά ταχίνι. Αυτή εδώ η εκδοχή είναι πολύ εξευρωπαϊσμένη!

πηγη

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 138 times, 1 visits today)
  • Εύκολη σαλάτα iceberg
  • Καραμελωμένες θεϊκές πατάτες φούρνου
  • Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της νηστείας
  • Μακαρόνια με light σάλτσα τυριού
Υλικά