Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
info@sintagesmagirikis.gr
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Τούρκικος χαλβάς χωρίς σιρόπι
  • Πανεύκολα τυροπιτάκια στη στιγμή

Νέα στοιχεία για τη σχέση του ελληνικού καφέ με την καρδιά

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία έρχονται να αναδείξουν την ευεργετική δράση συστατικών τροφίμων και ροφημάτων για την καρδιά και τα αγγεία μας.

Ένα εξ αυτών είναι ο ελληνικός καφές.

Τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα γενικότερα για τον καφέ καταδεικνύουν μια ιδιαίτερη προστατευτική δράση μιας κατηγορίας αντιοξειδωτικών που βρίσκουμε σε αυτόν, των λεγόμενων χλωρογενικών οξέων. Η δράση αυτή σε πολλές μελέτες εστιάζεται και σε συγκεκριμένα είδη καφέ, όπως ο ελληνικός καφές.

Μιellinikos-kafes-kardia-stixiaα αντιπροσωπευτική είναι η μελέτη της Ικαρίας, η οποία έρχεται να διερευνήσει την επίδραση συστατικών της διατροφής στα επίπεδα υγείας ενός πολύ ιδιαίτερου πληθυσμού, αυτού της Ικαρίας, ο οποίος θεωρείται από τους πληθυσμούς με τη μεγαλύτερη μακροβιότητα στον κόσμο. Όσον αφορά τον ελληνικό καφέ η εν λόγω μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρική Σχολής Αθηνών κου. Στεφανάδη, εξέτασε τη σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση καφέ και την επίδρασή της στα επίπεδα υγείας των ηλικιωμένων κατοίκων του νησιού.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πάνω από το 87% των συμμετεχόντων στη μελέτη έπιναν, ελληνικό καφέ κάθε μέρα, οι οποίοι και είχαν καλύτερη ενδοθηλιακή λειτουργία. Ακόμη και σε εθελοντές που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση καφέ συνδέθηκε με την καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου, χωρίς αρνητική επίδραση στην αρτηριακή πίεση. Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπέρασμα ότι ο ελληνικός καφές με το πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά περιεχόμενό του φαίνεται να συγκεντρώνει ποικίλα οφέλη για την καλή μας υγεία.

Πηγή: www.diettv.gr

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 137 times, 1 visits today)
  • Αβοκάντο: Πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία;
  • Καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου
  • Κατσίκι γεμιστό στο φούρνο με πατάτες
  • Ζύμη μπριζέ για αλμυρές τάρτες
Υλικά