Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κρεμμυδοκεφτέδες
  • Σπαγγέτι με γαρίδες και κρέμα γάλακτος

Εκμέκ κανταΐφι νηστίσιμο

Εκμέκ νηστίσιμο

ekmek-kantaifi-nistisimoΥλικά που θα χρειαστούμε για Εκμέκ νηστίσιμο

  • ½ κιλό φύλλο κανταΐφι
  • 250 γραμμάρια μαργαρίνη  λιωμένη + 2 κουταλιές τις σούπας σούπας ακόμη
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 7 κουταλιές της σούπας γάλα νηστίσιμο (αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας ή καρύδας)
  • 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτί φυτική κρέμα
  • Αμύγδαλο φιλέ

Για το σιρόπι

  • 5 ποτήρια νερό
  • 5 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής:

Ξαίνουμε καλά το κανταΐφι μας και το απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.

Έπειτα περιχύνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει χρυσαφί και τραγανό

Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν 3 βράσεις.

Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στο κανταΐφι και ρίχνουμε και το αμύγδαλο να πάει παντού.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 5 κούπες νερό, μόλις ζεσταθεί διαλύουμε τη ζάχαρη και το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία.

Μόλις διαλυθούν προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές μαργαρίνης και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ύστερα απλώνουμε την κρέμα μας στο κανταΐφι μας και την στρώνουμε με μια σπάτουλα.
Χτυπάμε την φυτική κρέμα με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σταθεί, για να κάνουμε τη σαντιγί.

Την στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα και ρίχνουμε ακόμα λίγο αμύγδαλο.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 3.098 times, 1 visits today)
  • Κρητική τσουκνιδόπιτα
  • Ψωμάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και πεπερόνι
  • Πεϊνιρλί ποντιακά
  • Παστίτσιο με κιμά και γιαούρτι
Υλικά