Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Τσουρέκι με λευκή σοκολάτα [Σαν του Τερκενλή]
  • Παραδοσιακό κοκορέτσι

Εκμέκ Κανταΐφι πανεύκολο και γρήγορο

Εκμέκ Κανταΐφι πανεύκολο και γρήγορο

kantaifi tempelasΥλικά που θα χρειαστούμε για Εκμέκ Κανταΐφι πανεύκολο και γρήγορο

  • 1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι
  • 250 γραμμάρια καλό φρέσκο βούτυρο
  • 150 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης ανάλατο καθαρισμένο
  • 1 φάκελο σαντιγί γκαρνί
  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • γάλα όσο λένε πάνω τα φακελάκια της σαντιγί και της κρέμας ζαχαροπλαστικής

Για το σιρόπι:

  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κιλό νερό
  • τον χυμό ενός μέτριου λεμονιού, περίπου 1 κουταλιά της σούπας και κάτι ακόμα
  • την φλούδα του λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής:

Βράζουμε για 7 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ανοίγουμε το φύλλο και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πυρέξ, αφού το έχουμε αφρατέψει καλά και το περιχύνουμε με καυτό βούτυρο.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 περίπου ώρα στις αντιστάσεις μέχρι να χρυσίσει παντού.

Το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι και κρατάμε λίγο για το γαρνίρισμα.

Σιροπιάζουμε το καυτό Κανταΐφι με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να ρουφήξει το σιροπάκι και να κρυώσει.

Χτυπάμε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής με κρύο γάλα.

Φτιάχνουμε την σαντιγί με το γάλα.

Απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής αφού έχει κρυώσει τελείως στο γλυκό μας και έπειτα την σαντιγί, πασπαλίζουμε με φιστίκι και το γλυκό μας είναι έτοιμο!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 316 times, 1 visits today)
  • Μερεντόψωμο
  • Χαλβάς με ταχίνι, μέλι και κακάο χωρίς ζάχαρη
  • Γαλακτομπούρεκο
  • Φρικασέ με σπάλα αρνιού
Υλικά