Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Καροτόσουπα βελουτέ
  • Κέικ σοκολάτας με λευκό γλάσο

Cheesecake με στέβια και σως φράουλας

Cheesecake με στέβια και σως φράουλας

cheesecake-fraoula-steviaΥλικά που θα χρειαστούμε για Cheesecake με στέβια και σως φράουλας

Για τη βάση

  • 1 πακέτο αλεσμένα μπισκότα ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα μήλο προαιρετικά
  • 1/16 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα

Για cheesecake

  • 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 2 φλιτζάνια 2% γιαούρτι
  • 7 φακελάκια σκόνη στέβια (10 γραμμάρια)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σως φράουλας

  • 250 γραμμάρια φράουλες
  • 2 φακελάκια στέβια σκόνη (3 γραμμάρια)
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 50 γραμμάρια νερό

Εκτέλεση συνταγής:

Για τη βάση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη σάλτσα μήλου, το αλάτι, και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και πιέζουμε με τα χέρια μας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 18 λεπτά.
Για cheesecake

Ενώ η κρούστα είναι στο φούρνο, στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, στέβια, τα αβγά και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατέψτε ξανά.
Βγάζουμε από το φούρνο τη βάση και χύνουμε το μείγμα. Ψήνουμε το cheesecake για 35 στους 160 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει καλά 2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε με σως φράουλα.
Για τη σως φράουλας

Βάζουμε τις καθαρισμένες φράουλες σε κατσαρόλα με το νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
Μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι απλώνουμε ένα διπλό τουλπάνι. Ρίχνουμε μέσα τις φράουλες με το χυμό και τις πατάμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Στο χυμό που έμεινε από το στύψιμο προσθέτουμε τη στέβια και βράζουμε για 3 λεπτά. Βγάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 165 times, 1 visits today)
  • Τα πολλαπλά οφέλη του λιναρόσπορου
  • Muffin Χαλβά με Γλάσο Ταχινιού
  • Ντόνατς πατάτας
  • Απίστευτα εύκολος τρόπος για να διακοσμήσετε ένα κέικ σοκολάτας!
Υλικά