Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Σπιτικές καραμέλες γάλακτος
  • Τροφές που «χαρίζουν» συγκέντρωση

Cheesecake με ανθότυρο, γιαούρτι και φράουλες

Cheesecake

με χαμηλές θερμίδες.. ένας γλυκός πειρασμός

light_590_2014_4_28_16_2_2_b (1)Υλικά που θα χρειαστούμε για Cheesecake με ανθότυρο, γιαούρτι και φράουλες:

  • 100 γρ. μπισκότα, τύπου Πτι Μπερ ή digestive
  • 50 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα:

  • 350 γρ. ανθότυρο
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 25 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 150 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 λεμόνι, ξύσμα & χυμός
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 3 ασπράδια αβγών

Για τη διακόσμηση:

  • 250 γρ. φράουλες
  • άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε την βάση σπάμε τα μπισκότα με το χέρι και τα αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη, βάζουμε την σκόνη σε μπολ και περιχύνουμε με το λιωμένο βίντεο και ζυμώνουμε. Θα σχηματιστεί μια μπισκοτένια ζύμη.

Την απλώνουμε μέσα σε μια φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Για να φτιάξουμε την κρέμα μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, το μέλι, τη μαύρη ζάχαρη, το γιαούρτι το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.

Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια για να κάνουμε την μαρέγκα.

Στραγγίζουμε με τα χέρια την ζελατίνη και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί και προσθέτουμε την μαρέγκα. Αναδεύουμε απαλά με σπάτουλα.

Γεμίζουμε τη βάση με την κρέμα και λειαίνουμε με την σπάτουλα.

Αφήνουμε το Cheesecake στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να κρυώσει.

Για να το διακοσμήσουμε γαρνίρουμε με φράουλες.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 185 times, 1 visits today)
  • Εύκολη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο με 4 υλικά
  • Smoothie με φράουλες και καρπούζι
  • Κέικ κάστανο με επικάλυψη γκανάζ
  • Ψωμάκια φούρνου γεμιστά με μερέντα
Υλικά