Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Λαβράκι στη λαδόκολλα με λαχανικά
  • Κέικ μήλου

Μπράουνις με καραμέλα

Μπράουνις με καραμέλα

brownies-karamelaΥλικά που θα χρειαστούμε για Μπράουνις με καραμέλα

Για τα brownies

  • 200 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
  • 3 αβγά, χτυπημένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 15 κομματάκια μπάρες μπισκότου με καραμέλα και σοκολάτα σπασμένα σε κομματάκια ή μπάρες twix

Για τη σως καραμέλας

  • 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής:

Για τα brownies

Τοποθετείτε την σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τα λιώνουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας στο 1 λεπτό.
Σε ένα μίξερ ανακατεύετε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύετε.
Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα αυγού, τη βανίλια και το αλεύρι. Ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί τετράγωνο εναλλάξ το μείγμα των μπράουνις με τις μπάρες καραμέλας με σοκολάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (160 βαθμούς για δυνατό φούρνο με αέρα – 180 αντιστάσεις) για 30 λεπτά. Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Όταν βγάλουμε απ’ το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά και γαρνίρουμε με σως καραμέλας.
Για τη σως καραμέλας

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και ρυθμίζουμε την εστία στη χαμηλή ένταση. Ανακατεύουμε την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς και γίνει υγρό μείγμα, τότε ρίχνουμε το βουτυρά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.
Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά και φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 βδομάδες και είναι έτοιμη για χρήση.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 110 times, 1 visits today)
  • Ζύμη για πίτσα χωρίς μαγιά
  • Smoothie με φράουλες και καρπούζι
  • Ζεστή σοκολάτα
  • Εύκολα τρουφάκια με γεύση καρύδας
Υλικά