Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Η ζάχαρη εξίσου επικίνδυνη με το τσιγάρο και το αλκοόλ
  • Τορτελίνια με σάλτσα μπολονέζ

Bolognese για χορτοφάγους

Bolognese για χορτοφάγους

bolognese-xortofagiki-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Bolognese για χορτοφάγους

  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά (ή ζυμαρικά χωρίς γλουτένη)
  • 1½ φλλιτζάνι κιμά σόγιας Fytro
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή 200 ml σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού marmite ή vegemite ή σάλτσα σόγιας, προαιρετικά
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
  • 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, προαιρετικά
  • 4 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορο
  • 1 lt ζωμό λαχανικών
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κάνουμε τον κιμά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας.

Πριν να είναι έτοιμα τα λαχανικά ρίχνουμε μέσα τον κιμά και τα ανακατεύουμε . Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον  μαϊντανό.

Βράζουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να “πιει” τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα.

Βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε την Bolognese πάνω στα μακαρόνια μας και απολαμβάνουμε!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 173 times, 1 visits today)
  • Αρακάς γιαχνί με καρότα
  • Μελιτζάνες με μπιφτέκια φούρνου
  • Ψωμάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και πεπερόνι
  • Κυπριακή Πίτα
Υλικά