Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κουλουράκια πλεξούδες με κανέλα και πορτοκάλι
  • Πανεύκολο παγωτό σοκολάτας

Μπισκότα βουτύρου

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτά τα μπισκότα βουτύρου!

biskota-voutirouΥλικά που θα χρειαστούμε για Μπισκότα βουτύρου:

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο βούτυρο
  • 1  1/3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κρόκους αβγού
  • 5 φλιτζάνια τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Ενώ δουλεύουμε με το μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους αβγού.

Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και  το αλεύρι, ζυμώνουμε ελαφρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βούτυρο ακόμα. Θέλουμε μια ζύμη ελαστική που να μην θρυμματίζει.

Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα τέταρτο ώστε να κρυώσει. Προσοχή όχι παραπάνω διότι δεν θα γίνει τρίμματα και δεν θα πλάθεται.

Πλάθουμε σε μπαλίτσες και τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα, με απόσταση το ένα απ΄ το άλλο.

Πιέζουμε ελαφρά τα μπισκότα μας με το χέρι.

Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά στους 190 βαθμούς.

Τα μπισκότα βουτύρου είναι έτοιμα!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 324 times, 1 visits today)
  • Μαύρο κύμινο: Θεραπεύει τα πάντα εκτός από το θάνατο
  • Πέντε λόγοι υγείας για να πιείτε ελληνικό καφέ
  • Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
  • Αρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια
Υλικά