Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Αλμυρό κέικ με κοτόπουλο
  • Μαρμελάδα Μανταρίνι

Αρνάκι γεμιστό

Αρνάκι γεμιστό

Κλασσικό παραδοσιακό φαγητό της ελληνικής κουζίνας για την μέρα του Πάσχα αλλά και κάθε γιορτινής περίστασης.

arnaki-gemistoΥλικά που θα χρειαστούμε για Αρνάκι γεμιστό:

  • ½ κιλό συκωτάκια
  • 1 αρνάκι
  • 2 κιλά ρύζι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια μείγμα μπαχαρικών από μπαχάρι, κανέλα και κύμινο, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο
  • Χυμό ντομάτας
  • Ψίχα ψωμιού
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
  • Χονδρό αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Πλένουμε το αρνί σε μια λεκανίτσα με αλατισμένο νερό.

Τοποθετούμε το ψωμί στο λαιμό του αρνιού για να μη μας φύγει η γέμιση.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λάδι και βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις χρυσίσει προσθέτουμε τα συκωτάκια. Σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε το ρύζι.

Βάζουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και τον διαλύουμε. Το βάζουμε στη κατσαρόλα.

Προσθέτουμε λίγο χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά αλάτι και πιπέρι.

Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί κληματόβεργες και τοποθετούμε το αρνί πάνω.

Γεμίζουμε με την γέμιση που φτιάξαμε την κοιλιά του αρνιού και την ράβουμε.

Αλείφουμε με το μείγμα μπαχαρικών και σάλτσα ντομάτας.

Δένουμε τα πόδια του αρνιού και ρίχνουμε στο ταψί λίγο νερό.

Το περνάμε με λίγο βούτυρο από πάνω και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για δύο ώρες.

Το Αρνάκι γεμιστό είναι έτοιμο!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 233 times, 1 visits today)
  • Ρεβιθοκεφτέδες νηστίσιμοι στο φούρνο
  • Πένες με ψητό μπρόκολο και ταχίνι
  • Κρητικές Μυζηθρόπιτες
  • Smoothie ακτινίδιο
Υλικά