Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Σπιτικά σοκολατένια κεράσματα με 4 υλικά
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Αλμυρή Θρακιώτικη γαλατόπιτα

Συνταγή για Αλμυρή Θρακιώτικη γαλατόπιτα

Παραδοσιακή Θρακιώτικη αλμυρή γαλατόπιτα με τυρομαγιά

almiri-galatopita-me-tiromagia-thrakiotiki-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Αλμυρή Θρακιώτικη γαλατόπιτα

  • 1 πακέτο φύλλα χωριάτικα ή 6-7 χειροποίητα χωριάτικα φύλλα
  • 1 λίτρο γάλα αγελαδινό παστεριωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας τυρομαγιά
  • 4 αβγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:

Ρίχνουμε τη τυρομαγιά στο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε καλά, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 1 ώρα να πήξει.

Χτυπάμε τα αβγά μας και προσθέτουμε σε αυτά το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε στο μπολ με το πηγμένο γάλα.

Λαδώνουμε ένα ταψί με λεπτό πάτο (οχι πυρεξ) για να ψηθεί καλά και το κάτω μέρος της πίτας μας, και στρώνουμε “σουρωμένο” ένα φύλλο, Ρίχνουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και την απλώνουμε παντού. Στρώνουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο με τον ίδιο τρόπο και απλώνουμε μια μεγαλύτερη δόση από τη γέμιση. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα μας.

Το τελευταίο φύλλο το βρέχουμε με λάδι και νερό.

Χαράζουμε σε κομμάτια τη πίτα μας και τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα μαχαίρι για να φύγει ο αέρας.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και έπειτα τη σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και τη ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά. Συνολικά 35-45 λεπτά.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 429 times, 1 visits today)
  • Σοκολατόπιτα με φυστικοβούτυρο
  • Γιαουρτόπιτα Πολίτικη
  • Πολίτικη Σαλάτα
  • Κέικ σοκολάτας με λευκό γλάσο
Υλικά